slogan
stripe

Wat is zweefvliegen?

Hoe zou het zijn om als een vogel te kunnen vliegen? Gewoon even je vleugels uitslaan, vrij als een vogel, omringd door het geruis van de wind... Hoe ziet het er beneden allemaal uit als je zo hoog in de lucht hangt? Hoe zou het zijn om gebruik te maken van stijgwinden en zo uren in de lucht te blijven? Hoe zou het zijn om van de ene plaats naar de andere te zweven? Wel, dat is zweefvliegen, de sport waar de droom om te vliegen als een vogel en techniek elkaar ontmoeten.

Albatros zweefvliegclub biedt je de mogelijkheid om zelf te ervaren wat het is een vogel te zijn. Wil je het gewoon eens een keertje proberen of ben je al gebeten door de microbe van het vliegen en wil je de stap zetten om het zelf te leren? Dan staan wij voor je klaar met een gemotiveerd team van ervaren instructeurs met de modernste toestellen. Zij begeleiden je van nul tot het niveau dat je zelf wenst.

Zin in meer? Wacht niet langer en kom ons bezoeken op het vliegveld van Kiewit in Hasselt. Tot binnenkort!


bannerbannerbanner

Nieuws


 
foto Lars is solo
Lars Mertens heeft op 16 juni 2018 zijn eerste solo gevlogen. De eerste solo gebeurde met een Twin Astir II. Albatros Zweefvliegclub wenst hem een dikke proficiat en nog vele veilige vlieguren!
Lees meer
 
foto TMG rating en FI
De laatste weken legden enkele Albatrossers een examen af voor een uitbereiding  op hun licentie. Zo behaalden Danny, Christophe en Ben hun TMG (Touring Motor Glider) rating. Dit brengt het tota..
Lees meer
 
foto Kiewit Cup 2018 kick-off
Dit weekend houden we onze 41ste editie van de Kiewit Cup, onze traditionele zweefvliegwedstrijd, die tevens ook deel uitmaakt van de Beker van Vlaanderen. Het belooft weer een leuke en uitdagende we..
Lees meer
Archief

 

Fotogalerij fotogallerij
Quote

" The air is the only place free from prejudices."

Bessie Coleman